I'm here!

Fra tyndfed til fit!

image1-2

Ja, jeg er en stor træningsnarkoman! Nogle gange er det næsten for meget, hvis det kan være det. For mig giver det sindssygt meget selvtillid og styrke, når jeg har fået min daglige motion.

Mange vil nok mene, at jeg går for meget op i mit ydre. Men ja… jeg vil da bestemt ikke sidde her og lyve. Mit arbejde og liv kræver, at jeg er fit og har en god figur, og hvis jeg skal være helt ærlig, var det også, derfor jeg startede med fitness.

MEN – via min træning – har jeg fundet ud af, at det ikke kun er det ydre, der betyder noget, men også det indre. Træningen giver mig en indre ro. For hold nu op, hvor har jeg det bare godt efter!

Der er ikke meget i løbet af en dag, som jeg ikke kan klare og bliver sgu lidt højt på livet.

Hvis vi bare går nogle få år tilbage og du havde spurgt ”vil du med i fitness”? Så var jeg ærligt løbet skrigende væk. Jeg hadede motion og hvis jeg kunne springe idrætstimerne i skolen over, så gjorde jeg det. Faktisk havde jeg et enormt fravær pga det. Jeg sad hellere på Emmerys med en kæmpe kanelsnegl og en latte.

For nogle kommer det naturligt at være aktiv, men det gjorde det bestemt ikke for mig. Mine forældre skulle tvinge mig til sportsaktiviteter, hvis vi går helt way back. Men for nogle få år siden, ramte jeg en lidt sort periode i mit liv. Måske en livskrise? Hvad skal man? Nu er jeg voksen hvad så? Ihvertfald var jeg lad og doven uden drømme.

Jeg begyndte i små bidder at lægge min kost om og motionere. Jeg ved godt, at det her lyder lidt overdrevet. Men det har faktisk ændret en stor del af mit liv! Jeg gik fra at være en usikker og umoden pige til, at være en selvsikker kvinde med masser af styrke. For mig betød det sindssygt meget at skifte mine nutella boller ud med en omgang havregrød og masser af grønt .(selvfølgelig skal der være plads til nutella boller om søndagen). Man skal jo ikke være fanatisk! Men jeg gik fra en usunde hverdags madvaner uden motion til sunde madvaner med motion.

Det er nok det, der idag gør, at jeg er lidt ekstrem med kost og træning. Jeg synes det er vildt hvor meget det påvirker på ens syn på livet, og hvor meget frihed, det kan give dig i hovedet.

Selvfølgelig kender vi alle sammen tidspunkter, hvor man falder i og glemmer træningen. For mig sker det altid i meget stresset perioder, hvor min chokolade trang typisk også stiger. For mig hænger kost og træning nemlig sammen. Enten så spiser jeg sundt og træner eller også spiser jeg junk og dropper træningen. Der er ikke rigtig nogen mellemvej for mig. Heldigvis er det dog meget sjældent, at jeg rammer de perioder.

Men husk!- 15-30 minutters motion er bedre end ingenting!

Mine bedste trænings fif til at komme igang :

– En god motiverende playliste. Musik gør meget!

– Find en motionsvane som du er vild med! For mit vedkommende kunne løb ikke motivere mig – tværtimod.

– Husk dig selv på den glædesfølelse, som du får efter din træning!

– En god kop kaffe inden gør heller ingen skade. Plejer at hjælpe mig godt på vej, hvis jeg ikke lige orker. Det er jo ikke ulovligt med lidt hjælpeenergi!

– Start stille og roligt ud. Ikke sæt mål, som du ikke kan klare med det samme.

– Lav en træningsplan for ugen, som du ved kan overholdes.

– Accepter det kan være en kamp at komme igang. Det okay. at du ikke gider.

– ROS DIG SELV!

x M

3 kommentarer

 • This is really interesting, You’re a very skilled blogger.

  I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
  Also, I’ve shared your site in my social networks!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  “Faktisk havde jeg et enormt fravær pga det. Jeg sad hellere på Emmerys med en kæmpe kanelsnegl og en latte”. – oh oh back to those days.. Det kan godt være vi var dovne, men det var hyggeligt! Selvom Matematik-Peter ikke var helt glad, mener også det var andre timer det gik udover.. men er ikke helt sikker 😉
  For helt lyst til at træne med dig! Du må gerne være min coach 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michaela Theibel

   Savner det! det var SÅ gode tider haha! Mange timer tror jeg 😉 ! Det vil jeg meget gerne! Altid :):)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I'm here!